Άγνοια ή σκοπιμότητα?

Οι γονείς παιδιών με ΚΕ και ΑΒ ζήτησαν τα παιδιά τους να αναπτύξουν τον λόγο…και ο σχολικός σύμβουλος παρέπεμψε «σε ιστοσελίδες του υπουργείου Παιδείας οι οποίες περιέχουν σχολικά βιβλία γραμμένα στη νοηματική γλώσσα»!!!!Είναι να απορεί κανείς, άγνοια ή σκοπιμότητα?Ως πότε?

 

Αλεξανδρούπολη: Αν. Τοζακίδης: «Να διαβάζουν βιβλία στη νοηματική γλώσσα μαθητές με βαρηκοϊα»

Σε ιστοσελίδες του υπουργείου Παιδείας οι οποίες περιέχουν σχολικά βιβλία γραμμένα στη νοηματική γλώσσα, παρέπεμψε γονέα παιδιού με κοχλιακό εμφύτευμα, ο Σχολικός Σύμβουλος της 8ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής, Ανανίας Τοζακίδης στη διάρκεια συζήτησης που ακολούθησε λίγο πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της ημερίδας με θέμα την παιδική βαρηκοΐα, στην Αλεξανδρούπολη.
Η προτροπή του κ. Τοζακίδη, προκάλεσε αίσθηση καθώς ήταν ουσιαστικά η απάντηση του προς τον γονέα που ζήτησε, «οι εκπαιδευτικοί της γενικής εκπαίδευσης όπου φοιτούν μαθητές με ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα να είναι περισσότερο συνεργάσιμοι καθώς οι μαθητές αυτοί και οι οικογένειές τους καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αναπτύξουν τον λόγο αφού ήδη έχουν κατακτήσει την ακουστική επεξεργασία ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν γνωρίζουν την νοηματική και είναι ομιλούντες». Νωρίτερα ο κ. Τοζακίδης κατά την εισήγησή του παραδέχτηκε ότι η ειδική αγωγή έχει πολλά βήματά ακόμη να κάνει ενώ αναφερόμενος στα στατιστικά στοιχεία της 8ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής, είπε ότι σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης φοιτούν 66 μαθητές/τριες με ακουστικά βοηθήματα ενώ μόνο στον νομό Έβρου είναι καταγεγραμμένοι, συνολικά 24 παιδιά.
ΕΡΤ Ορεστιάδας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s