Επίδραση του ΚΕ στην Ποιότητα Ζωής παιδιών

Πολλοί γονείς, ειδικά στον Ελλαδικό χώρο, βρίσκονται συχνά στην θέση να αποφασίσουν για την λήψη ή μη ενός Κοχλιακού Εμφυτεύματος για το παιδί τους χωρίς την κατάλληλη ενημέρωση. Για την ελληνική γλώσσα είναι αλήθεια, πώς έχουμε λίγες έρευνες, που να δείχνουν εάν υπάρχει και ποια είναι η επίδραση ενός Κοχλιακού Εμφυτεύματος. Αποτέλεσμα; Οι γονείς αναζητούν μέσα στο πανικό λύσεις, που πολλές φορές δεν θα βοηθήσουν όσο πρέπει το παιδί. Αποτελέσματα για την επίδραση του Κοχλιακού Εμφυτεύματος στην Ποιότητα ζωής του παιδιού μετά από την Κοχλιακή Εμφύτευση, μας φέρνει άλλη μια φορά, η Α ΩΡΛ Κλινική του ΑΧΕΠΑ με την οποία είχα την τύχη να συνεργαστώ για χρόνια.
Συμπέρασμα της έρευνας των Αηδονά, Κυριαφίνη, Σταγιόπουλου, Αντωνιάδου-Χίτογλου, Βιτάλ και Τσαλιγόπουλου:Επίδραση Κοχλιακού Εμφυτεύματος στην Ποιότητα Ζωής

«Τα βαρήκοα – κωφά παιδιά που χρησιµοποιούν κοχλιακό εµφύτευµα µπορούν να κατακτήσουν την ακαδηµαϊκή γλωσσική ικανότητα ευκολότερα και γρηγορότερα από τα παιδιά που χρησιµοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας, γεγονός που θα τους επιτρέψει την ισότιµη συµµετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία µέσα στην σχολική τάξη όπως και οι συµµαθητές τους».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s